Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Białka ubić na sztywno. Następnie dodać cukier i żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypać do powstałej masy, lekko mieszając, tak by ciasto nie opadło. Dodać kakao. Wymieszać. Wylać na formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C przez 30-40 min. Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół ( ja stosuję zwykłą nitkę krawiecką do tej czynności:) nożem nakrawam delikatnie rogi , a następnie 'przecinam' biszkopt nitką ciągnąć ją raz z jednej raz z drugiej strony)
2.WKŁAD KOKOSOWY
Białka ubić z cukrem, do powstałej gładkiej masy dodać kokos, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w temperaturze 180*C przez 30min
3.MASA
Zmiksować mleko, cukier, mąkę, budyń, cukier waniliowy i żółtka. Z powstałej masy ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń, cappuccino i ucierać do uzyskania gładkiej jednolitej masy.
Komentarze