Ciasto Cappuccino

4.5 (153 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto jest łatwe w wykonaniu, a bardzo efektywne. Zachwyca wszystkich swoją delikatnością. Przepis dostałam od mojej kuzynki, dla której kuchnia nie ma tajemnic.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 5 jajek
    0.5 szklanki cukru
    0.75 szklanki mąki
    szczypta proszku do pieczenia
    paczka Cappuccino
    3 Śnieżki
    300 g śmietany 36 %
    Śmietanfix
    pół tabliczki czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik ustawić na 150 stopni. Żóltka oddzielić od białek i ubić je z cukrem na białą masę.
  • 2. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek. Ubić białka na sztywną pianę, dodać do reszty delikatnie mieszając łyżką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika.
  • 3. Po 10 minutach zwiększyć tempteraturę do 180 stopni i piec aż ciasto się zarumieni.
  • 4. 0.75 paczki Cappuccino rozpuścić w 1,25 szklanki wrzątku, zostawić do wystygnięcia.
  • 5. Biszkopt przekroić wzdłuż.
  • 6. Rozpuszczone Cappucino ubić ze Śnieżkami (nie dodawać mleka!)
  • 7. Biszkopt przełożyć otrzymaną masą.
  • 8. Ubić śmietanę i dodać Śmietanfix, wyłożyć na wierzch ciasta.
  • Ciasto Cappuccino 2 9. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach, posypać wierzch ciasta.

Porady

Można wybrać dowolny smak Cappuccino, w zależności od preferencji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować