Chrzanowy sos do wędlin

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Przepis na ten sos krąży u mnie w rodzinie od pokoleń.

  • 30 min

Składniki:

  • * 2 kwaśne śmietany (po 330g)
    * 2 słoiki chrzanu
    * 8 jajek
    * łyżka musztardy
    * sól, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy Wędliny

Chrzanowy sos do wędlin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy białka od żółtek. Chrzan odciskamy na sitku z nadmiaru wody. Żółtka ucieramy z musztardą. Powoli dodajemy śmietanę cały czas mieszając. Dodajemy chrzan i posiekane w kostkę białka jajek. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy z różnego rodzaju wędlinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować