Chrzan śmietankowy

4.47 (199 ocen)

Polecam wam chrzan świeżo utarty z dodatkiem śmietany,idealny do mięs i wędlin. Wiadomo tarcie chrzanu nie należy do przyjemnych ale przynajmniej mamy pewność że nie ma w nim konserwantów.

Składniki:

  • 0,5 kilograma korzenia chrzanu

    1 szklanka śmietany 18 %

    Sól,cukier

    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Chrzan śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny,aby nie ściemniała.Dodajemy śmietana ,doprawiamy do smaku solą i cukrem.Przekładamy w słoiki i przechowujemy w lodówce.

Porady

Jeśli chcemy mieć łagodniejszy smak chrzanu to możemy dodać więcej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować