Chrupiące tosty z warzywami i szynką

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Efektowna przystawka - łatwa w przygotowaniu, lekka i pełna witamin.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tosty pszenne: 6 sztuk
    - pomidory: 2 sztuki
    - papryka czerwona słodka: 1 sztuka
    - zielony ogórek (najlepszy polny): 2 sztuki
    - szynka: 10 dekagramów
    - majonez: 2 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - sól pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 1 łyżka
    - bulion warzywny: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty

Chrupiące tosty z warzywami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie tostów 1. Pieczywo tostowe lekko skrop bulionem, odczekaj chwilę, aż stanie się elastyczne. Na blasze do pieczenia ułóż przygotowane formy. W temperaturze 180 stopni C opiekaj je około 15 minut. Tosty muszą być suche i delikatnie chrupiące.
  • Szynka i warzywa 2. Szynkę i warzywa pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną pietruszkę. Majonez połącz z musztardą i dodaj do warzyw. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Tosty pełne witamin 3. Wystudzone tosty wypełnij warzywami. Ułóż na talerzu ozdabiając natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować