Chrupiące Hot Skrzydła

4.5 (181 ocen)

  • 50 min

Przepyszne, pięknie pachnące skrzydełka. Potrwa bardzo prosta a niesamowicie smaczna. Dzięki niej polubiłem jeść skrzydełka.

  • 50 min

Składniki:

  • - 0,5 kg skrzydełek z kurczaka
    - 200-250 ml kefiru naturalnego
    - mąka
    - olej do smażenia
    - pieprz
    - sól
    - ostra papryka
    - słodka papryka
    - czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Chrupiące hot skrzydła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka rozcinamy na połówki i wycinamy z nich końcówki (tzw. lotki). Przygotowane w ten sposób skrzydełka wrzucamy do miski i posypujemy mieszanką przypraw: soli, pieprzu, czosnku granulowanego oraz papryki. Skrzydełka wymieszać z przyprawami i zalać kefirem tak aby delikatnie zakrył całość. Odstawić na 30-45 min.
  • 2. W międzyczasie, kiedy skrzydełka się marynują przyszykowujemy sobie pojemnik z mąka do której dosypujemy identyczną mieszankę przypraw. Dobrze jest dodać więcej papryki do mąki ponieważ nada ona skrzydełko pięknego koloru. Całość dobrze wymieszać.
  • 3. Kiedy skrzydełka już się zamarynują obtaczamy je w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiany kolor. Skrzydełka obsmażają się bardzo szybko.
  • Chrupiące Hot Skrzydła 4. Podawać z frytkami, kulkami ziemniaczanymi i sosem czosnkowym
    Polecam. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować