Chrupiące krokiety z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę, na koniec posolić. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
2.Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozgrzać na patelni i poddusić pieczarki razem z papryką i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Na naleśniki nakładać po porcji farszu i dobrze je zwinąć. Zanurzać je w rozkłóconych jajkach (doprawionych do smaku solą i pieprzem) a następnie panierować w lekko pokruszonych płatkach kukurydzianych.
4.Na patelni rozgrzać olej, smażyć krokiety na złoty kolor z każdej strony.
Komentarze