Chrupiące kieszonki z niespodzianką w środku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Należy umyć i pokroić filet z kurczaka na porcje kotletowe.
2. Rozbić i przyprawić jen solą,pieprzem i czosnkiem. Odstawić na kilka minut.
3.Przygotowanie farszu: cebulę obrać i pokroić na małe kawałeczki, następnie zeszkić dodać pół łyżeczki papryki i pół łyżeczki czosnku.
Do przestygniętej cebuli dodać ser żółty.
4.Mięso nadziewamy i składamy.
5. Panierujemy :
Chipsy rozdrabniamy na drobno. Jajka razbijamy. Kieszonki optaczamy w bułce tartej, następnie w jajku później w chipsach i jeszcze raz w bułce tartej.
6. Obsmażamy z każdej strony na złocisty kolor.
7. Zapiekamy kieszonki w piecyku jakieś 15-20minut
Komentarze