chrupiące bułki pszenne z mąką kukurydzianą

0 (0 ocen)

są bardzo chrupiące i dobrze smakują też na drugi dzień.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • drożdże świeże 25 gram, woda letnia 150 ml, mleko ciepłe 150 ml, olej rzepakowy 50 ml, cukier 1 łyżeczka, sól morska 1,5 łyżeczki, mąka kukurydziana 2 łyżki, mąka pszenna typ 500 50 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Bułki drożdżowe

Chrupiące bułki pszenne z mąką kukurydzianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. drożdże w misie robota rozmieszać z ciut cukrem, letnim mlekiem z wodą i zostawić na 15 minut - wsypać pozostałe składniki i resztę mleka, wody i wyrabiać z 10-13 minut hakiem robota ciasto
  • etap 2. zostawić przykryte na 60-80 minut do wyrośnięcia - ciasto obsypać mąką i parę razy wyrobić ręką do odgazowania, blacha z papierem do pi
    eczenia, formować bułki, tępą stroną noża raz głęboko naciąć, posypać mąką i zostawić na 20-30 minut
  • etap 3. piekarnik nagrzać 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - włożyć blachę z bułkami i piec 12 minut - następnie zmienić na termoobieg i piec dalej 12 minut,

    bułki wystudzić na kratce i można zajadać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować