Chrupiące batoniki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Czas znikania batoników jest krótszy niż czas ich robienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady
    1 szklanka płatków
    1 szklanka mieszanki bakaliowej
    3 łyżki sproszkowanego wafla
    2 łyżki soku pomarańczowego
    2 łyżki mleka

Chrupiące batoniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki delikatnie kruszymy (nie mielimy na proszek)i zalewamy sokiem pomarańczowym.
  • 2. Bakalie mieszamy razem, ja miałam posiekane orzechy laskowe, żurawinę i wiórki kokosowe.
  • 3. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i dodajemy od razu płatki, wafle i bakalie mieszamy wszystko razem, przekładamy ciepłą masę na folię aluminiową i zawijamy formując prostokąt o grubości do 3 cm zostawiamy w lodówce do zastygnięcia. Następnie kroimy na batoniki i możemy jeszcze część posmarować gorzką czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy