Chrupiąca tortilla z sadzonym jajkiem i cukinią - jedzona na łonie natury

0 (0 ocen)

Super propozycja na śniadanie, chociaż ja ją robiłam na kolację :P

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 placek tortilla (u mnie pełnoziarnista)
    1 jajko
    1 pomidor
    pół małej cukinii
    50 g żółtego, tartego sera
    zioła prowansalskie
    szczypiorek lub świeża bazylia
    łyżka masła
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrupiąca tortilla z sadzonym jajkiem i cukinią - jedzona na łonie natury - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidor kroimy w plastry. Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na grillowej patelni (na oliwie). Doprawiamy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Na rozgrzanym masełku podpiekamy tortillę. Następnie przewracamy ją na drugą stronę, posypujemy tartym serem, układamy podsmażone wcześniej plastry cukinii, plastry pomidora a na środek wbijamy jajko. Doprawiamy jajko solą i pieprzem oraz posypujemy szczypiorkiem lub bazylią.
  • tortilla 2. Całość podsmażamy na małym ogniu pod przykryciem aż jajko się zetnie. Następnie zwijamy w rulon i zajadamy rączkami. Bawienie się w savoir vivre jest w tym przypadku zbędne ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować