Pyszna, szybka, tania surówka z czerwonej kapusty, idealna do dań obiadowych ale także jako np. dodatek to domowych burgerów.
15 min
Składniki:
Składniki na ok. 8 porcji:
Główka czerwonej kapusty,
pół dużej lub jedna mała czerwona cebula,
sól,
pieprz,
cukier,
sok z cytryny lub w zastępstwie szczypta kwasku cytrynowego,
ok. 3 łyżek oleju rzepakowego.
Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę cieniutko szatkujemy. Cebulę drobniutko kroimy, jeżeli dodajemy jabłko trzemy je na dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy i chłodzimy ok. 30 min.
Porady
Do surówki można dodać jabłko starte na grubych oczkach.
Komentarze