Chrust dwukolorowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

mała odmiana standardowej wersji :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 żółtka
    3 łyżki śmietany
    40g masła
    1 łyżka wódki
    2 szklanki mąki
    1 łyżka kakao

Chrust dwukolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chrust2 1. Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto.
    Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy.
    Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.
  • chrust3 2. Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka.
    Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy