Chłopska papryka

0 (0 ocen)

Danie najlepiej smakuje z sosem czosnkowy (wymieszać majonez z gęstym jogurtem i rozgniecionym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem).

Składniki:

  • 6 papryk
    500g mięsa mielonego
    500 g kiełbasy śląskiej
    1,5 szkl ryżu
    sól, pieprz

Chłopska papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, odciąć góry, wydrążyć środki. Ryż zalać 3 szklankami wody i ugotować. Kiełbasę pokroić w kostkę, zesmażyć.

    Paprykę posypać od środka solą. Zimny ryż wymieszać z mięsem mielonym, kiełbasą wraz z wytopionym tłuszczem i przyprawami. Gotowy farsz nakładać do papryk, przykryć kapeluszami. Wstawić do nagrzanego do 180 st C pieca i zapiekać ok 30 min,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy