Chłodnik pomidorowy

0 (0 ocen)

Dodatek mięty nadaje przyjemnej świeżości.

Składniki:

  • 2 średnie pomidory
    100 g oczyszczonych pieczarek
    1 średnia biała cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 pęczka szczypiorku
    4 gałązki mięty
    2 łyżki oleju
    370 g zsiadłego mleka
    1/2 szklanki wody
    100 g koncentratu pomidorowego
    szczypta chilli
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chłodnik pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik pomidorowy 1. Cebulę i czosnek posiekać, pieczarki pokroić na małe kawałki. Wymienione składniki smażyć na rozgrzanym oleju 5 min, mieszając. Następnie dodać wodę i przecier pomidorowy - gotować 10 min. Wystudzić.
  • Chłodnik pomidorowy 2. Szczypiorek i miętę posiekać - dołożyć do zawartości garnka. Wlać zsiadłe mleko, dodać chilli. Całość wymieszać.
  • Chłodnik pomidorowy 3. Pomidory pokroić na spore kawałki - dodać do chłodnika. Wymieszać i doprawić do smaku.
    Danie podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować