Chłodnik ogórkowy z rzodkiweką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Ogórki obieramy, kroimy je na 4 wzdłuż i pozbywamy się pestek,
umieszczamy w blenderze /1 sztukę zostawiamy na później/.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy na cząstki, dodajemy do ogórków.
Dolewamy jogurt, do smaku dodajemy sól i pieprz, miksujemy na gładka masę.
Rzodkiewkę myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Ogórka, którego odłożyliśmy kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy do blendera /już nie miksujemy/.
Koperek i szczypiorek drobno siekamy, wsypujemy do blendera.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinkę, półtorej.
Podajemy w schłodzonych miseczkach lub szklaneczkach.
Smacznego!
Komentarze