Chłodnik ogórkowy z Azerbejdżanu czyli Ovdukh

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

lekki i pyszny sposób na orzeźwiającą zupę

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jogurt naturalny: 400 mililitrów
    - ostudzona i przegotowana woda: 100 mililitrów
    - ogórek: 0.5 sztuki
    - wiosenna cebulka: 1 pęczek
    - garść szusonej pietruszki: 1 sztuka
    - garść koperku: 1 sztuka
    - garść liści bazylii: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - sól i pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik ogórkowy z azerbejdżanu czyli ovdukh - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy ze sobą jogurt i wodę do uzyskania jednolitej konsystencji. Ogórka myjemy i obieramy ze skórki, odcinamy kilka plasterków i odkładamy do dekoracji. Pozostały ogórek siekamy w drobną kostkę i wrzucamy do jogurtu i wody. Dymkę myjemy, odcinamy korzonki i również siekamy, zostawiając odrobinę szczypioru do dekoracji. Dodajemy do chłodnika. Następnie dodajemy posiekane zioła, wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować