Chłodnik arbuzowo-malinowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonały na upały smak lata z bułgarskiej kuchni.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 kg arbuza
    - 1/2 kg malin
    - 1 opakowanie mleka zagęszczonego 200 g
    - 1/2 szklanki gęstej śmietany
    - 2 łyżki cukru
    - cukier waniliowy

Chłodnik arbuzowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik arbuzowo-malinowy 1. - Arbuza pokroić na kawałki, wyjąć pestki i zmiksować razem z malinami.
    - Dodać cukier, cukier waniliowy, mleko i śmietanę. Jeszcze pomiksować.
    - Schłodzić w lodówce.
    - Podawać z groszkiem ptysiowym lub płatkami śniadaniowymi.

Porady

Jeśli owoce były wcześnie w lodówce można podawać od razu po przygotowaniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy