Chłodnik z selera naciowego z serowymi grzankami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Samo zdrowie na upalne dni

  • 10 min

Składniki:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
    4 łodygi selera naciowego
    pół ogórka wężowego
    kilka listków pietruszki
    2 skibki chleba razowego
    tarty ser parmezan
    sól, pieprz

Chłodnik z selera naciowego z serowymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzanki 1. Seler pozbawiamy z twardych włókien, miksujemy z pozostałymi składnikami blenderem. Doprawiamy. Chleb kroimy w kostkę, polewamy oliwą z oliwek i zapiekamy przez 4 minuty w temp. ok 180 stopni. Potem układamy na każdą z nich odrobinę parmezanu i wkładamy do piekarnika jeszcze na 5 minut.
    Chłodnik przed podaniem trzymamy w lodówce.
    Możemy też posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy