Chłodnik z ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Najlepszy obiadek na panujące upały .....

  • 25 min

Składniki:

  • -maślanka 3/4 litra
    -śmietana 150 mililitrów
    -ogórki małosolne 5 sztuk
    -szczypiorek 1/2 pęczka
    -musztarda sarepska 2 łyżeczki
    -sól do smaku
    -szynka wędzona gotowana 5 dkg

Chłodnik z ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślankę dobrze schłodzić, wymieszać trzepaczką ze śmietaną.
    Ogórki zetrzeć na tarce na plasterki albo na grubych oczkach.
    Umyty, osuszony szczypiorek, drobno posiekać.
    Dodać do maślanki, ogórki , szczypiorek, wymieszać.
    Doprawić do smaku, solą i musztardą.
    Podawać dobrze schłodzony, posypany kawałkami szynki.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy