1.5 DEKO DROŻDŻY ROZPUSZCZAMY W 3 SZKL. CIEPŁEJ WODY I ŁYŻKĄ CUKRU
CIASTO WYRABIAMY I ODSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA
JA PIĘKĘ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM . DOBRZE GO NAGRZEWAM I DO GORĄCEGO WKŁADAM CIASTO I 1 GODZINA W TEM 220
2.Ja troszkę zmieniłam a może i nie . Wyrobione ciasto od razu włożyłam do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką formy Ciasto pozostawiłam do wyrośnięcia następnie po około pół godz.namoczyłam ręce w wodzie i uformowałam chlebek.Włożyłam do nagrzanego piekarnika( mój był nagrzany do 200 stopni) naczynie żaroodporne zamknięte tak przez pół godziny następnie otworzyłam a na spód włożyłam blaszkę z gorącą wodą lekko zmniejszyłam temp. Po wyjęciu na chwilę owinęłam w namoczoną lnianą ściereczkę.A później trzymałam na kratce aby odparował. Jest pyszny i już go pół nie ma tak bez niczego Smacznego
Komentarze