CHLEBEK KEFIROWY NA SODZIE

4.5 (167 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chlebek spełniający wymogi zasad Montignaca (przepis pochodzi z książki Montignac nad Wisłą). Chlebek jest naprawdę smaczny, a czas jego przygotowania łącznie z pieczeniem to około 40 minut.

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna z pełnego przemiału: 0.5 kilograma
    - kefir: 400 mililitrów
    - sól: 5 gramów
    - soda oczyszczona: 5 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Pieczeń

Chlebek kefirowy na sodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sypkie przesiać do miski, dodać kefir i wymieszać robotem. Wyłożyć do formy lub uformować chlebek.
  • 2. Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut - powinien mieć złotobrązową skórkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir Soda oczyszczona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować