Chlebek kukurydziany

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybki smaczny chlebek. Podane proporcje na małą keksówkę. Świetnie smakuje z białym serem lub hummusem.

  • 40 min

Składniki:

  • - mąka kukurydziana - 200 gram
    - sól - 1 łyżeczka,
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - kukurydzy z puszki odsączona - 100 gram
    - 1 jajko,
    - 1 łyżka oleju roślinnego
    - kefir - 200 gram

Chlebek kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki - mąkę, sól, proszek do pieczenia i kukurydzę mieszamy razem w misce.
  • 2. W drugiej misce mieszamy mokre składniki - jajko, kefir, olej.
  • 3. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do gładkiej masy.
  • 4. Wylewamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lekko posmarowanym olejem.
  • 5. Pieczemy ok. 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem aż do suchego patyczka.

Komentarze

Podobne przepisy