Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonały dodatek do wędlin. Robi wrażenie swoim wyglądem i smakiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 chleb słonecznikowy kwadratowy
    12 dkg ziemniaków
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki zielonej
    1 mała cebulka
    1 ogórek kiszony
    25dkg serka ricotta
    sól.pieprz

Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v8xjjx 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Papryki, ogórek , cebulę pokroić w kostkę . Do ziemniaków dodać pokrojone warzywa, ser , wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-0ym7hi5 2. Z chleba odkroić piętkę, wykroić miąższ.
  • image-0tlqswe 3. Gotową pastą wypełnić chleb. Wstawić do lodówki na około 1 godz. Następnie można kroić na kromki.

Porady

Taką pastą można faszerować chleb o innym smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy