Chleb orkiszowy z czarnuszką

0 (0 ocen)

Doskonały chleb z aromatem czarnuszki

Składniki:

  • 3 szklanki mąki orkiszowej typu 700
    350 ml wody
    30 g świeżych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka cukru
    2 łyżeczki czarnuszki
    pół szklanki nasion słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb orkiszowy z czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć drożdże, zalać je ciepłą wodą i dobrze wymieszać
    Dodać mąkę, sól, cukier, przyprawy. Następnie dolać ciepłą wodę i całość dobrze wyrobić ręką.
    Przykryć miskę ściereczką i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce, aby dobrze wyrosło.
    Po tym czasie przełożyć ciasto do podsypanej mąką okrągłęj formy o średnicy około 23 cm i odstawić do dalszego wyrastania.
    Po tym czasie formę, wstawić do ciepłego piekarnika, ustawiamy temperaturę na 210 stopni i pieczemy około 45 - 50 minut.
    Wyjąć chleb z foremki i wystudzić na kratce , aby wystygł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Orkisz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować