chleb bez mąki

4.47 (199 ocen)

  • 45 min

jest nie tylko smaczny i sycący,ale i zdrowy.Doskonały na początek dnia.

  • 45 min

Składniki:

  • 16 łyżek otrębów owsianych
    8 łyżek otrębów żytnich
    2 jajka
    200-250 g chudego twarogu
    8 łyżek jogurturtu naturalnego lub kefiru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki ziaren słonecznika
    1 łyżka siemienia lnianego
    3 łyżki płatków owsianych
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć otręby i płatki owsiane.Dodać słonecznik,siemię lniane i proszek do pieczenia.Jajka roztrzepać z jogurtem,dodać twaróg.Następnie należy połączyć wszystkie składniki. Przełożyć do foremek wysmarowanych masłem lub wyżożonych papierwm do pieczenia. Piec ok 30 min. w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować