Chleb z ziarnami

4.46 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sprawdzony przepis na pyszny chleb. Robi się go bardzo szybko i jeszcze szybciej znika ze stołu. Gdy jest świeżo upieczony, można jeść bez smarowania.

Składniki:

  • 1 kg mąki
    4 szklanki ciepłej wody
    10 dag drożdży
    3 łyżki cukru
    3 łyżki soli
    1 szklanka ziaren słonecznika
    1 szklanka siemienia lnianego
    1 szklanka pestek dyni
Wystaw ocenę:

4.46 (144 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Pesto

Chleb z ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże kruszymy i posypujemy cukrem, ucierając, aż się rozpuszczą.
  • 2. Dodajemy ciepłą wodę, sól i mąkę, wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy.
  • 3. Ciasto wykładamy do wysmarowanych tłuszczem blach (wychodzą trzy małe keksówki) i odstawiamy, by wyrosło (rośnie bardzo szybko). Pieczemy godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180-200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować