Chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii

0 (0 ocen)

  • 15 min

Elegancki pomysł na podanie zwyczajnej chińszczyzny

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na carpaccio:
    1 młoda cukinia
    sól i pieprz
    1-2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżki soku z cytryny

    Składniki na chińszczyznę na 2 porcje:
    1 woreczek białego ryżu
    1 woreczek dzikiego ryżu
    2 schaby z wieprzowiny
    mrożona mieszanka chińska z (marchewką, cebulą kiełkami fasoli mung, pędy bambusa, grzyby chińskie, papryką, porem)
    przyprawy po 1 szczypcie: imbir, kurkuma, curry, papryka mielona, suszona kolendra, kmin, pieprz, kardamon,
    2 łyżeczki sosu sojowego,
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Carpaccio

Chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy cieńcie plastry obieraczką do warzyw. Układamy na przemian w kratkę na talerzu. Cukinię solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.
  • 2. W tym czasie w odrobinie kurkumy i curry gotujemy ryż. Wieprzowinę kropimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy mieszankę chińską i zalewamy odrobiną wody, dusimy aż warzywa zmiękną.
  • chińszczyzna 3. Doprawiamy przyprawami wg uznania: imbir, kurkuma, curry, papryka mielona, suszona kolendra, kmin, pieprz, kardamon, 2 łyżeczki sosu sojowego,sól i pieprz. Ryż podajemy z wieprzowiną i warzywami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować