Chinkali

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podpatruję, gdy inni gotują. To okazja, aby nauczyć się czegoś nowego.

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa wołowego
    ● 20 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 20 dag cebuli
    ● łyżeczka pieprzu
    ● 60 dag mąki pszennej
    ● sól

Chinkali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsa mieszamy z posiekaną
    cebulą, szczyptą soli,
    pieprzem i łyżką wody.
  • 2. Mąkę mieszamy ze szczyptą
    soli i taką ilością ciepłej
    wody, aby zagnieść elastyczne
    ciasto. Rozwałkowujemy
    i wykrawamy kółka. Na środek
    kółek nakładamy porcje
    farszu. Zlepiamy przeciwległe
    końce tak, aby powstała
    sakiewka. Gotujemy w osolonym
    wrzątku ok. 2 minut od
    wypłynięcia.

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy