Chińczyk

4.48 (205 ocen)

  • 30 min

Szybki i bardzo prosty pomysł na chińskie danie. Wystarczy kurczak, mieszanka warzyw, trochę przypraw, ryż i gotowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 450 g filetu z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    500 g mieszanki chińskiej
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    Sól
    Pieprz
    1 łyżka sosu sojowego
    100 ml wody
    250 g ryżu
Wystaw ocenę:

4.48 (205 ocen)

Chińczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy mieszankę warzywną chińską, dolewamy 100 ml wody, sos sojowy, przyprawiamy przyprawami i dusimy do miękkości kurczaka. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować