Chilijskie klopsiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i siekamy.
Połowę szklimy na oleju. Doprawiamy
solą, pieprzem
i ziołami. Dodajemy mięso.
Mieszamy i podsmażamy
2.Z ziemniaków i mąki zagniatamy
ciasto jak na kopytka Solimy. Formujemy kulki
o średnicy 5 cm, a następnie
rozwałkowujemy na placki.
Na środek wykładamy po
porcji mięsa i zwijamy. Obtaczamy
w rozkłóconych jajkach
i bułce tartej. Smażymy
na rozgrzanym oleju.
3.Marchewki myjemy, obieramy,
kroimy w 4-cm cienkie
paski. Smażymy na oleju
do miękkości. Dodajemy osączoną
kukurydzę, osączone i pokrojone w małe kawałki
ananasy i połowę pozostałej
cebuli. Doprawiamy. Dodajemy
kilka łyżek keczupu i przecier
pomidorowy do smaku.
Chwilę dusimy. Podajemy do
klopsików.
Komentarze