Chili con carne z ciecierzycą

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Ciekawe w smaku połączenie różnych składników w formie chili con carne.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 ciecierzycy
    1 puszka pomidorów
    1 puszka czerwonej fasoli
    łyżeczka cynamonu i kminku
    200 g ryżu brązowego
    400 g mięsa mielonego wieprzowego
    szcz pieprzu i soli
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namaczamy przez noc ciecierzyce, potem gotujemy 50 minut. Ryż gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mięso. Gdy już jest gotowe dodajemy pomidory, ciecierzycę i fasolę. Doprawiamy pieprzem, solą, cynamonem i kminkiem. Podajemy razem z ugotowanym brązowym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować