Chili z wołowiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję dwóch synków. Przepis na chili mąż wyniósł z domu.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonej wołowiny
    ● 2 puszki czerwonej fasoli
    ● 2 czerwone papryki
    ● cebula
    ● 4-5 ząbków czosnku
    ● przecier pomidorowy
    ● keczup
    ● sól
    ● pieprz
    ● ostra mielona papryka
    ● sos chili
    ● sos tabasco
    ● olej do smażenia

Chili z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę z zalewą wlewamy
    do garnka, dodajemy trochę
    wody i podgrzewamy.
  • 2. Mięso podsmażamy na
    oleju i dodajemy do fasoli.
    Szklimy pokrojone w kostkę
    papryki i cebulę, przekładamy
    do mięsa i fasoli. Gotujemy
    kilka minut, dodajemy
    przeciśnięty przez praskę
    czosnek, przecier, keczup
    i sosy. Doprawiamy do smaku.
    Podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy