Charoset z jabłek i bakalii

4.49 (194 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten pyszny deser podawany jest podczas Pesach. Zdrowy, smaczny i bez cukru :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 3 sztuki
    - orzechy (lub migdały): 1 szklanka
    - rodzynki: 1 szklanka
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - czerwone wino słodkie: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Charoset z jabłek i bakalii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Orzechy posiekać. Jabłka wymieszać z bakaliami i cynamonem. Polać winem i jeszcze raz wymieszać. Deser jest smaczniejszy, jeśli rodzynki namoczy się w winie albo wodzie z miodem i cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować