Chałka z czekoladą

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

To pyszne połączenie delikatnej chałki z „czekoladą na gorąco” . Czekolada bowiem w trakcie smażenia rozpuszcza się.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    - Jedna słodka chałka (może być lekko czerstwa),
    - 2-3 jajka,
    - 0,5 szklanki mleka,
    - 1 tabliczka czekolady deserowej,
    - Masło lub olej do smażenia,
    - Migdały do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Chałka Desery

Chałka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nacinanie i napełnianie chałki 1. Migdały prażymy na patelni do zrumienienia.
    Jajka wybijamy na talerz. Dokładamy do nich mleko i mieszamy. Chałkę kroimy w plastry około 2-3 cm. W każdej kromce robimy po środku nacięcie. W jego miejsce wkładamy pasek czekolady.
    Tak przygotowane plastry chałki maczamy z obu stron w roztrzepanym jajku. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i rumienimy z obu stron.
    Podajemy na ciepło posypane uprażonymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować