Slimaczki z ciasta francuskiego swiateczne

0 (0 ocen)

Propozycja na swiateczne podanie slimaczkow z ciasta francuskiego w formie choinki.

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    300 gr szpinaku
    1 jajko
    100 gr szynki w plastrach
    pomidorki koktajlowe
    mozzarella

Slimaczki z ciasta francuskiego swiateczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak jezeli swiezy umyty i odsaczony dusimy na masle 10' po czym miksujemy z jajkiem,solimy i tak otrzymanym smarujemy ciasto francuskie na calej jego powierzchni,przykrywamy go plastrami szynki i zwijamy w rolade ktora kroimy na 1,5 cm krazki,ktore z kolei ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia tworzac choinke,pieczemy 30' w 180°
    Dekorujemy po upieczeniu kawalkami pomidorkow i mozzarelli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy