Choinka

4.5 (165 ocen)

Coraz bliżej Święta, dlatego prezentuję pomysł na sałatkę/dekorację w kształcie choinki.

Składniki:

  • zielone jabłko
    szklarniowy ogórek
    kilka czarnych oliwek
    papryka czerwona
    serek wiejski
    kilka kostek fety
    szczypiorek
    plasterek selera

    dodatkowo długa wykałaczka
    mała foremka do ciastek w kształcie gwiazdki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Choinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko kroimy na pół. Sprawdzamy czy stoi stabilnie na talerzyku. W jabłko wbijamy długą bambusową wykałaczkę.
  • 2. Ogórka kroimy w cienkie ukośne plasterki. Następnie nabijamy je na wykałaczkę tak jak jest to pokazane na zdjęciu nr 3.
    Postępujemy tak, aż do wykończenia składnika.
  • 3. Z plasterka selera za pomocą foremki do ciastek wycinamy gwiazdkę. Wbijamy ją na czubek choinki.
  • 4. Oliwki i paprykę kroimy w drobne kosteczki delikatnie układamy je na gałązkach choinki.
  • 5. Z serka wiejskiego robimy śnieg. Układamy go pod choinką.
  • 6. Małe kosteczki sera feta obwiązujemy sparzonym szczypiorkiem, tak by przypominały prezenty.
    Prezenty chowamy tam, gdzie ich miejsce czyli pod choinkę:) Gotowe.

Porady

Do ozdoby choinki możemy użyć dowolnych dodatków np. granat, kawior, kukurydza, groszek itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.84 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Choinka piernikowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
sałatka choinka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Brokułowa choinka

To może cię zainteresować