1.Jabłko kroimy na pół. Sprawdzamy czy stoi stabilnie na talerzyku. W jabłko wbijamy długą bambusową wykałaczkę.
2.Ogórka kroimy w cienkie ukośne plasterki. Następnie nabijamy je na wykałaczkę tak jak jest to pokazane na zdjęciu nr 3.
Postępujemy tak, aż do wykończenia składnika.
3.Z plasterka selera za pomocą foremki do ciastek wycinamy gwiazdkę. Wbijamy ją na czubek choinki.
4.Oliwki i paprykę kroimy w drobne kosteczki delikatnie układamy je na gałązkach choinki.
5.Z serka wiejskiego robimy śnieg. Układamy go pod choinką.
6.Małe kosteczki sera feta obwiązujemy sparzonym szczypiorkiem, tak by przypominały prezenty.
Prezenty chowamy tam, gdzie ich miejsce czyli pod choinkę:) Gotowe.
Porady
Do ozdoby choinki możemy użyć dowolnych dodatków np. granat, kawior, kukurydza, groszek itp.
Komentarze