Cezar z anchois

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatkę podałam na przyjęciu z okazji 40. urodzin męża. Goście byli zachwyceni.

Składniki:

  • ● 40 dag filetów z kurczaka
    ● sałata masłowa
    ● 10 dag anchois
    ● łyżka majonezu
    ● 2 łyżki octu winnego
    ● 1/2 cytryny
    ● 2 łyżki oliwy z oliwek
    ● 5 dag żółtego sera
    ● 4 kromki chleba
    ● sól
    ● pieprz
    ● tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Cezar z anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    i kroimy w paski. Oprószamy
    solą, pieprzem i tymiankiem.
    Pieczemy na grillu lub
    smażymy.
  • 2. Pieczywo kroimy w kostkę.
    Pieczemy ok. 10 minut
    w temperaturze 190 °C.
  • 3. Sałatę myjemy i osuszamy.
    Kroimy w paski i układamy
    na talerzu. Anchois osączamy z oleju, zwijamy
    w ruloniki i układamy na
    sałacie. Dodajemy paski
    mięsa i majonez. Posypujemy
    grzankami.
  • 4. Ser ścieramy na tarce
    o małych oczkach. Sałatkę
    polewamy oliwą, octem
    winnym i skrapiamy sokiem
    wyciśniętym z cytryny. Doprawiamy
    do smaku solą
    oraz pieprzem. Posypujemy
    serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować