Cebulniaki czy tzw paszteciki z cebulą są potrawą regionalną Suwalszczyzny pochodzą z Litwy.Znane jako paszteciki z cebulą Przepis jest prosty choć może trochę czasochłonny. Polecam na przekąskę w ciągu dnia jak też na kolację. Dla wielbicieli cebuli
0 (0 ocen)
Porady
Przepis na ciasto do pizzy jest że tak powiem "mniej więcej" gdyż to trzeba wyczuć proporcje i gęstość ciasta. Jeśli ktoś na pizzę robi inne ciasto także może ono być. Ciasto jest identyczne jak na pizzę. Z takim samym ciastem można robić tzw paszteciki tzn to samo tylko z innym nadzieniem. Np pieczarki zeszklone z cebulką. lub kiszoną kapustę uduszoną z pieczarkami i cebulką jak do pierogów czy też z mięsem. Farsze takie jak do pierogów. Świetne są na ciepło ale także na dzień jako niewielka przekąska. idealnie pasują taki paszteciki z grzybami do zupy grzybowej czy barszczu na wigilię. jeśli farsz przygotujemy innego dnia to jest to dość szybkie danie Z podanej porcji wychodzą dwie duże blachy wsuwane do piekarnika
Komentarze