Castellane z grzybami w sosie gorgonzola

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być pieczarki, które podsmażymy razem z cebulą.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g makaronu castellane
    200 g mrożonych grzybów
    100 g sera gorgonzola
    150 g śmietany kremówki
    1 cebula
    1 łyżeczka masła klarowanego
    500 ml bulionu warzywnego
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Castellane z grzybami w sosie gorgonzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
    Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu, zalewamy gorącym bulionem i wrzucamy zamrożone grzyby. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser, rozpuszczamy. Do całości dodajemy śmietanę, cały czas mieszając by nie powstały grudki, redukujemy sos do ulubionej konsystencji. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z powstałym sosem, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować