Kasza jaglana z rodzynkami

4.5 (141 ocen)

Kasza jaglana - samo zdrowie! Nie zawiera glutenu, a jej właściwości odżywcze i lecznicze stawiają ją na podium wśród kasz.

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
    350 ml mleka
    3/4 szklanki rodzynków
    2 łyżki masła
    1/4 łyżeczki soli
    cukier wg smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsyp kaszę na sitko, sparz, wyłóż na gliniane żaroodporne naczynia, dodaj szczyptę soli i 2 łyżki cukru.
  • 2. Przepłucz rodzynki i wyłóż na kaszę.
  • 3. Zalej kaszę zimnym mlekiem i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stop. przez 20 minut, aby mleko wyparowało.
  • 4. Wyjmij z piekarnika, wyłóż na kaszę kawałeczki masła i wstaw jeszcze na 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować