Carpaccio z wołowiny

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Cieniutkie plasterki wołowiny same się wślizgują.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wołowina (pokrojona w cieniutkie plasterki): 30 dekagramów
    - rukola: 1 opakowanie
    - pesto genovese: 2 łyżki
    - limonka (do skropienia): 0.5 sztuki
    - parmezan (starty): 3 łyżeczki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki

Carpaccio z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę należy przed krojeniem zamrozić.
  • 2. Po wyciagnięciu z zamrażalnika, kroimy ją na cienkie plasterki, najlepiej zrobić to nożem elektrycznym.
  • 3. Rukolę ułożyć na talerzu, zrobić kleksy z pesto a następnie układać warstwami pokrojone płaty wołowiny skrapiając ją przy tym cytryną i robiąc kleksiki z pesto.
  • 4. Na koniec polać oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem oraz udekorować startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy