Carpaccio z truskawek

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jak walentynki to muszą być truskawki i szampan. Bo truskawki to przecież afrodyzjak;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - truskawki świeże (250 gram): 1 opakowanie
    - lody śmietankowe lub waniliowe (2 gałki): 2 łyżeczki
    - bazylia liście świeże (2 szczyciki so dekoracij): 1 pęczek
    - sos balsamiczny (balsamico): 2 łyżeczki

Carpaccio z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy szypułki.
    Następnie kroimy je na cienkie plastry.
  • 2. Pokrojone truskawki układamy na talerzu jeden obok drugiego tak aby pokryły całą powierzchnie talerza oprócz rantu.
  • 3. Na środku talerza na truskawkach kładziemy gałkę lodów i przyozdabiamy ją listkami bazylii (lub mięty), która wspaniale komponuje się z truskawkami.
  • carpaccio truskawkowe 2 4. Wszystko skrapiamy sosem balsamicznym jak na zdjęciu.
    Prawda że proste;)
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy