Ciasto cappucino z wkładką bananową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na puch dodając stopniowo cukier. Wszystkie sypkie produkty mieszamy razem i dodajemy stopniowo do ubitych białek. Wymieszać. Na koniec dodajemy żółtka-zmiksować. Piec 35min w 180C. Blaszka 23x28. Po upieczeniu nasączyć biszkopt wodą gazowaną. Na biszkopt nakładamy nie wielką ilość dżemu.
2.Masa bananowa: Odlewamy 1szkl. soku i rozrabiamy w nim budynie dodając cukier. Wymieszać. Resztę soku zagotować, do gotującego wlewamy rozrobione budynie. Ugotować budyń. Pozostawić do wystygnięcia. Następnie wylewamy na ciasto. Nakładamy niewielką ilość dżemu.
3.Masa cappucino: 0,3l. zagotować. Resztę mleka wymieszać z mąkami, cappucino, cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać mieszankę , zagotować ciągle mieszając .Odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z żółtkami-połączyć z budyniem. Wykładamy na masę budyniową. Wierzch posypać cappucino.
Komentarze