Cappuccino z masą orzechowo-czekoladową.

5 (141 ocen)

  • 40 min

Inna wersja ciasta 3-bit, bez pieczenia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów(250 g)
    2 paczki herbatników po200 g
    mały słoiczek masy orzechowo-czekoladowej typu nutella
    Na masę budyniową:
    3 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy
    1 szklanka mąki krupczatki
    1 kostka masła
    Na masę cappuccino:
    1/2 l śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    3/4 szklanki sypkiej kawy cappuccino
    4 łyżeczki żelatyny
    Ponadto:
    kokos do dekoracji
    filiżanka mocnej kawy
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Cappuccino z masą orzechowo-czekoladową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wym.26x 32 cm wyłożyć folią. Na dnie poukładać biszkopty nasączone kawą.
  • 2. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem. W 1 szklance mleka wymieszać mąkę krupczatkę i wlać na gotujące się mleko . Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na biszkopty.
  • 3. Na ciepły budyń poukładać herbatniki.
  • 4. Masę orzechowo-czekoladową podgrzać i posmarować nią ciasto. Na tę masę znów wyłożyć herbatniki,docisnąć lekko i ostudzić.
  • 5. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać sypką kawę cappuccino oraz żelatynę uprzednio rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Masę wyłożyć na herbatniki. Posypać wierzch kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować