Cappuccino na jagurcie naturalnym

0 (0 ocen)

Ciasto rozpływa się w ustach. Jest wspaniałym deserem.

Składniki:

  • Biszkopt;
    4 jajka
    3/4 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    2 galaretki cytrynowe
    600g jogurtu naturalnego
    50g dowolnego cappuccina
    Ponadto:
    2 op. galaretki brzoskwiniowej

Cappuccino na jagurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić z cukrem dodając po 1 żółtku. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki i piec ok. 30 min w temp. 180 stopni.
  • 2. Galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody. Lekko stężałe galaretki wymieszać z jogurtem naturalnym i cappuccinem. Włożyć do lodówki żeby masa nie była płynna.
  • 3. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3/4 l wrzącej wody i odstawić do stężenia. Upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 płaty. Na pierwszy wylać masę cappuccino i przykryć drugim. Włożyć do lodówki, żeby wszystko się skleiło. Na wierzch wylać brzoskwiniową galaretkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy