Cappuccino na jagurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić z cukrem dodając po 1 żółtku. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki i piec ok. 30 min w temp. 180 stopni.
2.Galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody. Lekko stężałe galaretki wymieszać z jogurtem naturalnym i cappuccinem. Włożyć do lodówki żeby masa nie była płynna.
3.Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3/4 l wrzącej wody i odstawić do stężenia. Upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 płaty. Na pierwszy wylać masę cappuccino i przykryć drugim. Włożyć do lodówki, żeby wszystko się skleiło. Na wierzch wylać brzoskwiniową galaretkę.
Komentarze