Ciasto capuccino z masą śmietankową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty:
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania małymi porcjami dodać cukier i żółtka rozbełtane z wodą.
Obie maki , kawę cappuccino i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wym. 22 x 25cm. i piec w temp. 180°C przez 20-30 minut. Po przestudzeniu przekroić na dwa blaty.
Drugi biszkopt upiec tak samo i tez przekroic na 2 blaty.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance . gorącej wody, ostudzić. do momentu az zacznie tężec.
Schłodzoną śmietanę ubijaćaz zacznie gestnieć dodać Śnieżkę i jeszcze chwilę miksować. Nastepnie dodać cukier, kawę i zaczynającą tężeć galaretkę . Powstałą masą przekłądac kolejno blaty biszkoptowe.
. Wierzch obsypać startą czekoladą. Schłodzić. Smacznego.
Komentarze