Ciasto capuccino z masą śmietankową

0 (0 ocen)

  • 60 min

lekkie smaczne , rozpływające sie w ustach ciasto capuccino przełozone masa śmietankową-do kawy idealne!

  • 60 min

Składniki:

  • Składki na jeden biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki wody
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szk. mąki pszennej
    1/2 szk. mąki ziemniaczanej
    1/2 szkanki kawy w proszku cappuccino o smaku orzechowym
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    -Składniki na drugi biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki wody
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szk. mąki pszennej
    1/2 szk. mąki ziemniaczanej
    1/2 szkanki kawy w proszku cappuccino o smaku orzechowym
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa smietankowa :

    500 ml śmietany 30%
    1 opakowanie "Śnieżki"
    1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym
    1 łyżka kawy capucino
    2 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo: starta czekolada do posypania wierzchu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy Cappuccino Ciasto

Ciasto capuccino z masą śmietankową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty:
    Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania małymi porcjami dodać cukier i żółtka rozbełtane z wodą.
    Obie maki , kawę cappuccino i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wym. 22 x 25cm. i piec w temp. 180°C przez 20-30 minut. Po przestudzeniu przekroić na dwa blaty.
    Drugi biszkopt upiec tak samo i tez przekroic na 2 blaty.
    Masa:
    Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance . gorącej wody, ostudzić. do momentu az zacznie tężec.
    Schłodzoną śmietanę ubijaćaz zacznie gestnieć dodać Śnieżkę i jeszcze chwilę miksować. Nastepnie dodać cukier, kawę i zaczynającą tężeć galaretkę . Powstałą masą przekłądac kolejno blaty biszkoptowe.
    . Wierzch obsypać startą czekoladą. Schłodzić. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować