Cake pops

4 (1 ocen)

Te ciasteczkowe lizaki świetnie nadają się na kinderbale oraz na piknik.

Składniki:

  • 400g pokruszonego ciasta ( czekoladowe, babka itp.),
    2 czubate łyżki kremu czekoladowego,
    200g serka mascarpone,
    150g mlecznej czekolady,
    2 łyżki śmietanki 30%,
    kolorowe posypki.

Cake pops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie odrywać porcje ciasta i formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Włożyć na godzinę do lodówki. Czekolady połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietanką. Kulki ciasta nabijać na patyczki od szaszłyków i maczać w rozpuszczonej czekoladzie. Obsypać kolorowymi posypkami. Włożyć do szklanki i wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy