Cannellonii warzywne zapiekane z serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prawdziwa uczta dla wegetarian.

  • 60 min

Składniki:

  • -opakowanie makaronu cannelloni

    -1 papryka czerwona
    -połowa papryki żółtej
    -połowa papryki zielonej
    -200 g pieczarek
    -cebula
    -pól puszki kukurydzy konserwowej
    -pół puszki groszku konserwowego
    -fix konrr do spaghetti bolognese
    -ser żółty gouda w plastrach
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Cannellonii warzywne zapiekane z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente .
  • 2. Paprykę(wszystkie rodzaje) pokroić w kostkę, pieczarki pociąć w drobne kawałki, cebulę pokroić w kostkę.
  • 3. Na lekko rozgrzanym oleju podsmażyć najpierw pieczarki, później dodać paprykę i dalej smażyć, na końcu dorzucić cebulę.
  • 4. Do podsmażonych warzyw dodać groszek i kukurydzę.
  • 5. Przygotować fix wg przepisu na opakowaniu i dodać do warzyw, wymieszać, dusić wszystko 5 min.
  • faszerowanie 6. Gotowym farszem nadziewać ugotowany wcześniej makaron. Nadziane rurki makaronu układać w naczyniu żaroodpornym. Kiedy ułożymy warstwę przykrywamy ją plastrami sera.
  • 7. Całość zapiekamy przez 20 min w temperaturze 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować