Cannellonii warzywne zapiekane z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente .
2.Paprykę(wszystkie rodzaje) pokroić w kostkę, pieczarki pociąć w drobne kawałki, cebulę pokroić w kostkę.
3.Na lekko rozgrzanym oleju podsmażyć najpierw pieczarki, później dodać paprykę i dalej smażyć, na końcu dorzucić cebulę.
4.Do podsmażonych warzyw dodać groszek i kukurydzę.
5.Przygotować fix wg przepisu na opakowaniu i dodać do warzyw, wymieszać, dusić wszystko 5 min.
6.Gotowym farszem nadziewać ugotowany wcześniej makaron. Nadziane rurki makaronu układać w naczyniu żaroodpornym. Kiedy ułożymy warstwę przykrywamy ją plastrami sera.
7.Całość zapiekamy przez 20 min w temperaturze 170 stopni.
Komentarze