Cannelloni z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Mały kulinarny raj - idealny na wszelkie smutki, od samego patrzenia na to danie poprawia się humor a usta układają się w szeroki uśmiech. To nie tylko smak truskawek, ale też smak lata i beztroski.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 3 rurki cannelloni
    300 g truskawek
    mały jogurt naturalny
    cukier trzcinowy

Cannelloni z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na półtwardo. Połowę truskawek rozgniatamy widelcem, dodajemy około połowę opakowania jogurtu naturalnego i dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym. Tak powstałą masą truskawkową faszerujemy lekko obgotowane cannelloni. Końce każdej rurki zatykamy całymi truskawkami. Następne makaron przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Po tym czasie cannelloni przekładamy na talerz, polewamy resztą jogurtu naturalnego, posypujemy cukrem trzcinowym i dekorujemy pozostałymi truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy